Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Nauka i tehnologija

WhatsApp mana hakerima omogućavala da vrše izmjene u razgovorima

Jedna od bezbjedonosnih funkcija, koje WhatsApp podržava, jeste end-to-end enkripcija. To znači da su poruke poslate i primljene preko WhatsAppa enkriptovane, što u teoriji znači da niko ne bi trebalo da ih presretne i pročita njihov sadržaj. Međutim, bezbjedonosni istraživači kompanije Check Point sada sugerišu drugačije.

Tokom nedavno održane Black Hat bezbjedonosne konferencije u Las Vegasu, otkriveno je nekoliko WhatsApp sigurnosnih propusta koji omogućavaju da se chat poruke mijenjaju. To znači da, u teoriji, haker može da izmijeni sadržaj poruke i načini je potpuno drugačijom.

Još jedna od otkrivenih mana, jeste i to da hakeri mogu da izmene kako se pošiljalac poruke identifikuje. Ovo hakeru omogućava da poruku izmijeni da izgleda kao da je stigla od nekog drugog.

Srećom, Check Point ističe da su u međuvremenu ovi problemi i sigurnosni propusti rješeni, a sam zvaničnik Facebooka (u čijem je vlasništvu WhatsApp) ističe da opisani scenariji mobilni ekvivalent mijenjanja odgovora na mailove i da su problemi ovog tipa razriješeni još prije godinu dana.

(NN/benchmark)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button