Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Nauka i tehnologija

Maliciozni video fajlovi nova prijetnja za WhatsApp

Integritet enkriptovanih poruka se već neko vrijeme dovodi u pitanje, a najviše kritika je usmjereno ka WhatsApp platformi, koja je već zakrpila nekoliko ranjivosti, ali se i dalje hvata u koštac sa sigurnosnim problemima.

Najozbiljniji bezbjednosni propust već je doveden u vezu sa izraelskom spyware kompanijom NSO, a Facebook, u čijem je vlasništvu platforma, je preduzeo i pravne mjere protiv napadača.

Nakon starih napada uslijedili su i novi, pa se 14. novembra pojavilo još jedno upozorenje koje je u vezi sa specijalno kreiranim MP4 fajlovima. O prirodi napada nema mnogo informacija, ali upozorenje ukazuje na ozbiljnost novih malicioznih fajlova koji na pogođene uređaje implementiraju malver, što omogućava preuzimanje kontrole nad sistemima, te prisluškivanje žrtava.

Prema saopštenju kompanije Facebook, novi malver pogađa sljedeće WhatsApp verzije: Android verzije pre 2.19.274, iOS verzije pre 2.19.100, Enterprise Client verzije prije 2.25.3, Windows Phone verzije prije i uključujući 2.18.368, Business for Android verzije prije 2.19.104 i Business for iOS verzije prije 2.19.100.

Kao i u slučaju ranijih napada korisnici bi trebalo da provere da li su preuzeli najnovija ažuriranja za WhatsApp, ta da ako nisu to što prije učine.

(pcpress.rs)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button