Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

SDA: Dodik će izvući deblji kraj ako odvede zemlju u krizu

SARAJEVO – Jedino rješenje za prevazilaženje trenutnih zastoja u procesu evroatlantskih integracija i uspostavi novog saziva Savjeta ministara BiH jeste usvajanje modifikovanog Godišnjeg nacionalnog programa (ANP), saopšteno je danas iz SDA.

U ovoj stranci smatraju da je ANP, čiji sadržaj će zadovoljiti sve strane u BiH, i čije će provođenje biti kredibilno, potrebno usvojiti bez odlaganja.

“To je zakonska obaveza, ali i dio sporazuma koji su potpisali stranački lideri SDA, HDZ-a i SNSD-a. Odbijanja dijaloga i kompromisnog rješenja imaće negativne posljedice za proces formiranja Vijeća ministara i za nastavak euroatlanskih integracija, kao i za ukupnu situaciju u BiH”, naveli su u saopštenju.

SDA smatra da će srpski član Predsjedništva i lider SNSD-a Milorad Dodik, ukoliko odbije kompromisno rješenje, “pokazati da ne poštuje Principe za formiranje vlasti na nivou BiH koje je sam potpisao, i biće u potpunosti odgovaran za sve posljedice koje će nastupiti”.

“Njegova najava da će odlukom skupštine NS RS pokušati osporiti nadležnost Oružanih snaga, SIPA-e, pravosuđa i drugih institucija predstavlja direktan udar na Ustav i prijetnju stabilnosti i miru u BiH. To mora biti i najozbiljniji alarm OHR-u i članicama Savjeta za implementaciju mira, kako bi na vrijeme upozorili vlade svojih zemalja i Savjeta bezbejdnosti UN-a i spriječili antidejtonske aktivnosti”, navedeno je u saopštenju.

Kako se dalje navodi, ako Dodik odluči da krene u teško kršenje Ustava i zakona, odvešće zemlju u stanje haosa i najveću krizu od Dejtona do danas.

“Sigurno će ugroziti stabilnost u BiH i regionu. Posljedice takvog razvoja događaja bile bi teške za sve, ali Dodik mora biti svjestan da će upravo on izvući najdeblji kraj u svemu tome”, saopšteno jeiz SDA.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button