Hronika

Iz pravoslavne crkve u Visokom ukrali 95 kvadarata bakarnog lima

VISOKO – Službenici Policijske stanice Visoko, pod nadzorom i u saradnji s Tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), uhapsili su dvije osobe zbog izvršene teške krađe u pomoćnim prostorijama pravoslavne crkve u Visokom.

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP-a ZDK, u proteklom periodu preduzimali su intenzivne mjere i radnje na terenu s ciljem rasvjetljavanja dva krivična djela teške krađe, izvršene u noći sa 28 na 29. jul i u vremenskom periodu od 11. do 13. avgusta.

“Tom prilikom nepoznate osobe, na nasilan način, odnosno provaljivanjem, ušle su u pomoćne prostorije koje se nalaze u sklopu pravoslavne crkve ‘Sveti Prokopije+ u Visokom, te otuđile oko 95 kvadratnih metara bakarnog lima”, objašnjava Alić.

Dodaje da su policijski službenici operativnim radom na terenu došli do saznanja da se u vezu s izvršenjem navedenih krivičnih djela mogu dovesti osobe M. Š. (40) iz Visokog i B. B. (20) iz Mostara.

“Oni su dana 14. avgusta locirani i uhapšeni, a u službenim prostorijama PS Visoko zavedena je kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su počinili navedena krivična djela, te još šest drugih teških krađa koje su izvršene u proteklom periodu na području Visokog”, kaže Alić.

S ciljem dokumentiranja i dokazivanja izvršenih krivičnih djela, a u skladu s naredbama Opštinskog suda u Visokom, policijski timovi izvršili su i pretrese na više lokacija.

“Tom prilikom su pronađeni i oduzeti određeni predmeti koji potječu iz izvršenih teških krađa. Bakarni lim koji je otuđen iz pomoćnih prostorija crkve je, također, pronađen i oduzet”, zaključuje Alić.

(Avaz.ba)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!