Hronika

Poslala ga u zatvor pa joj prijetio smrću

DOBOJ – Dražen Đokić iz Brčkog uhapšen je u Doboju nakon što je policija utvrdila da je on poslao pismo Olgi Pantić, sudiji Okuržnog suda u Banjaluci, u kojem je prijetio da će ubiti nju i njenu porodicu.

Ovog osuđenog dilera u četvrtak su uhapsili službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i na teret mu se stavlja krivičnog djelo napad na sudiju i javnog tužioca.

Kako “Nezavisne” saznaju, Đokić je u banjalučkom Okružnom sudu 2011. godine osuđen na osam i po godina zatvora zbog trgovine drogom, a presudu je izrekla Olga Pantić, kao predsjednica Sudskog vijeća, zbog čega je odlučio da joj se osveti, doduše anonimno, ali je policija ipak utvrdila da on stoji iza prijetnji.

Đokić je nedavno izašao iz zatvora pa je odmah našao adresu sudije koji ga je poslao na robiju i u nadi da će tako zavarati tragove, poslao je pismo iz FBiH.

Navodno je anonimno pismo poslato prije nekoliko mjeseci, ali ga je Pantićeva pronašla nedavno, jer je bila odsutna i odmah je o tome obavijestila policiju.

Policiji nije dugo trebalo da operativnim radom na terenu i uz pomoć pronađenih dokaza utvrdi da iza svega stoji upravo Đokić, koji neko vrijeme živi u Doboju.

Kako je u petak saopšteno iz MUP-a RS, navodeći inicijale osumnjičenog, pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su po nalogu Republičkog javnog tužilaštva pretresli prostorije u Doboju koje koristi uhapšeni, kao i auto.

“Tom prilikom pronađeno je više predmeta koji su privremeno oduzeti, a koji se mogu koristiti u daljem krivičnom postupku”, naveli su iz MUP-a.

On je u petak predat u nadležnost Republičkog tužilaštva, gdje je postupajući tužilac, kako saznajemo, predložio mjeru pritvora.

Đokić je, inače, prema presudi koju mu je izrekla Pantićeva, osuđen zajedno sa saradnicima (grupa je osuđena na ukupno 26 godina), jer se bavio preprodajom kokaina, heroina i skanka na teritoriji RS i FBiH.

Prema presudi, oni su drogu prodavali na području Doboja, Banjaluke, Dervente, Laktaša, Prnjavora, Broda, Modriče, Lukavca, Gračanice, Gradačca, Doboj Istoka, Usore, Tešnja i Zavidovića tako što su je prvo kupovali u velikim količinama po cijeni od 600 do 3.200 maraka, a zatim preprodavali po cijeni od 2.000 do 3.600 maraka za kilogram.

 Njemu je 2012. godine Jedinica za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije MUP-a RS blokirala imovinu vrijednu 460.600 maraka.

Nakon što je utvrđeno da je stekao imovinu koja nije u srazmjeru s njegovim prijavljenim prihodima iz legalnog poslovanja, blokiran mu je stan u Tivtu vrijedan 100.000 evra, stan u Novom Sadu vrijedan 108.000 evra i apartman u Banji Koviljači vrijedan 26.700 evra.

Opštinski sud Gračanica odredio je jednomjesečni pritvor za Suada Sulejmanovića (37) iz Gračanice zbog sumnje da je napao službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Sulejmanović je osumnjičen da je 8. avgusta ispred jedne pekare u Gračanici prišao do sudije koji je ranije sudio u više krivičnih predmeta protiv njega te prvo verbalno, a zatim i fizički nasrnuo na njega udarivši ga pesnicom u oko i u vrat.

Sulejmanović je više puta osuđivan za različita krivična djela.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!