Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Simić: Zagovornici NATO-a doveli do usijanja političku situaciju u BiH

Zagovornici NATO-a u BiH uz podršku i sufliranje određenih spoljnih faktora, prema dobro osmišljenom scenariju, doveli su, proteklih mjeseci, političku situaciji u ovoj zemlji do usijanja, ocijenio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Pero Simić.

“Prateći sarajevske medije i političko Sarajevo i polupismeni politički posmatrač stekao je dojam da je NATO pitanje biti ili ne biti za BiH”, naveo je Simić u kolumni za portal Iskra.

Suštinska tema, zašto ova zemlja skoro godinu dana nakon izbora još nije implementirala izborne rezultate, odnosno formirala u potpunosti vlast – Savjet ministara itd… kako bi mogla funkcionisati kao svaka normalna civilizovana zemlja, naglašava Simić, ciljano je skrajnuta i u drugi plan gurnuta a kao dominantna tema, umjesto formiranja vlasti, nametnuta je priča o NATO, tek toliko “da se Vlasi ne bi sjetili”.

“Tako političko Sarajevo i bošnjački lideri uz međunarodne suflere pokušavaju, između ostalog, nametnuti samo njima svojstvenu teoriju da tobože države nema bez NATO-a. Opšte je poznato da nije NATO suština funkcionisanja jedne normalne države kakva bezuspješno pokušava biti i BiH. To najbolje znaju članice EU koje nisu u NATO”, Austrija, Švedska, Irska, Finska, Malta i Kipar.

No, svjedoci smo proteklih par mjeseci NATO marketinga kakav do sada nije viđen na ovim prostorima. Tome smo i mi iz Republike Srpske doprinijeli polemišući sa NATO propagandistima preko političkih aktivista, analitičara i naših medija te tako tu temu održavali vrućom – ocijenio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH.

I to uprkos tome što nam je potpuno jasno, ističe Simić, da bi bošnjački politički predstavnici radije da prave vlast sa NATO nego sa legitimnim Srbima izabranim ispred Republike Srpske a koji ne žele da budu poslušnici /Bakira/ Izetbegovićevi ni pojedinih ambasada u Sarajevu.

Simić je rekao da je sve ukupno to bio jedan poprilično osmišljeni pronatovski marketinški trik, te da su se lomila koplja oko NATO članstva BiH a formiranje vlasti pominjalo sporadično ili nikako u političkom Sarajevu.

“Nažalost, u ovom natovskom marketinškom igrokazu neregularnu igru su igrali i pojedini srpski politički predstavnici u Sarajevu a koji su još članovi Savjeta ministara koji i dalje funcioniše u tehničkom mandatu. Oni su atakovali svakodnevno na /Milorada/ Dodika sejući strah, kako će navodno Dodik prihvatiti ANP odnosno NATO i tako dali svoj doprinos uspostavljanja NATO teme kao dominantne, zauzvrat time produžujući svoj ugodan mandat u Savjetu ministara u tehničkom mandatu jer novi još nije izabran, a kada će – vidjećemo”, naglasio je Simić.

On je istakao da je Republika Srpska uprkos ovim marketinškim zamešateljstvima potpuno jasna po pitanju NATO-a – neće da trči ispred Srbije i držaće se Rezolucije o vojnoj neutralnosti koju je donijela Narodna skupština Republike Srpske.

“Uz činjenicu da uvažava i podržava saradnju sa NATO savezom bez članstva u njemu tu se završava sva priča o NATO-u i BiH, bar što se tiče Republike Srpske, a o čemu je u više navrata potpuno jasno govorio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Tu se završava sva priča oko NATO.
Za BiH postoji samo jedna priča a to je formiranje vlasti na svim nivoima u BiH. Dok se ne formira vlast predstavnici Republike Srpske nemaju o čemu drugom da razgovaraju. Što bi rekao moj kolega Emir Kusturica: “Doviđenja! Kako ste””, poručio je Simić u kolumni za portal Iskra.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button