Sport

“Zmajići” spremni za Moldaviju

Mladi fudbalska U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u 16 časova na stadionu “Grbavica” u Sarajevu protiv vršnjaka iz Moldavije otvara nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Loading...

Nakon prvog dijela priprema u Zenici, “zmajići” od nedjelje rade u Sarajevu.

“Pripreme su protekle u dobroj i radnoj atmosferi. Svi koji smo pozvani dajemo sve od sebe i oni koji budu igrali utakmicu biće izuzetno spremni i motivirani. Dobro je što smo u ovom terminu sedam dana skupa jer je ovo ipak nova generacija, bez obzira na to što se već dobro poznajemo iz mlađih kategorija. Neki od nas već imaju iza sebe sezonu nastupanja u prvim timovima tako da smo prebrodili prilagodbu na seniorski nogomet. To napominjem iz razloga što znam šta nas očekuje kroz kvalifikacije i ja ih ne želim gledati kroz pojedinačne utakmice iako je jako bitno da se pripremamo za svaki meč i za svakog protivnika ponaosob”, rekao je bh. reprezentativac Jasmin Čeliković.

Naš defanzivac ističe da ekipa motivisana i spremna osvojiti sva tri boda protiv Moldavije.

„Rezultati iz prethodnih kvalifikacija pa i današnji rezultati u drugim kategorijama daju nam za pravo da sa optimizmom uđemo u meč. Smatram da smo kao igrači dosta zreli i ako budemo kompaktni, u što ne sumnjam, vjerujem da ćemo ostvariti iznimno dobre rezultate. Nećemo nikoga potcijeniti. Osjećamo da nam selektor i stručni štab vjeruju i u dobrom ozračju iščekujemo prvu utakmicu. Ne želim uopće misliti ko nam je na protivničkoj strani jer znamo šta znači pobjediti u prvoj utakmici, otvoriti kvalifikacije dobro i napuniti se samopouzdanjem. Mi branimo boje svoje domovine, predstavljamo sve Bosance i Hercegovce i motiva nam ne može nedostajati da na „Grbavici“ ostvarimo pobjedu. Pitaće se nešto i protivnik, ali ipak je sve do nas. Spremni smo i želimo podariti pobjedu svima kojima je Bosna i Hercegovina u srcu”, zaključio je Čeliković.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!