Kultura

Reper Franco promjenio ime

Od danas Franco Balkan

Goran Valka, poznatiji kao Franco je bh. reper, pjevač i tekstopisac, koji zadnjih mjeseci bilježi sve veći broj pregleda na YouTube platformi, a muzika i pjesme koje koje je izdao postaju sve popularnije, kako u Bosni i Hercegovini, tako i širom Balkana.

Kako saznajemo, Franco je odlučio promjeniti svoje umjetničko ime u Franco Balkan. Razlog za promjenu imena leži u činjenici da je solo ime ”Franco” već u upotrebi od strane nekoliko pjevača i grupa na svjetskoj sceni, te je kako kaže ”želio spriječiti stvaranje bespotrebne konfuzije u pretrazi, kako na digitalnim platformama, tako i na webu”.

Loading...

Na pitanje, zašto je odabrao baš ”Balkan” u svom imenu, Franco nam je kazao da je jednostavno želio da se geografski poveže sa našim područjem, te na taj način iskaže poštovanje i ljubav prema svim balkanskim zemljama podjednako.

 Kada je riječ o njegovoj muzici, Franco Balkan miksa komercijalne klubske Hip Hop i Electro Pop-Rap elemente, sa upečatljivim Dancehall i Reggaeton ritmovima, u kombinaciji sa Balkanskim zvukom. Do sada je izdao 2 spota za 2 pjesme, Mačka i Fight koje je radila produkcijska i izdavačka kuća Tempo Digital.

Njegove spotove možete pogledati:

FRANCO BALKAN – MAČKA

FRANCO BALKAN – FIGHT

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Сообщаем Вам о том что принят вердикт обеспечить Вам некую сумму. Рекомендуем сиюминутно разбираться с подробностями пройдя на официальну
Сообщаем Вам о том что принят вердикт обеспечить Вам некую сумму. Рекомендуем сиюминутно разбираться с подробностями пройдя на официальну
7 dana prije

Сообщаем Вам о том что принят вердикт обеспечить Вам некую сумму. Рекомендуем сейчас не откладывая оформить детали зайдя на основную страницу сервиса в момент до 2 дней.Не упустите момент пока Ваш доступ в систему не заблокирован!Переход на страницу: http://tinyurl.com/Valhophy

Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!