Kultura

Reper Franco promjenio ime

Od danas Franco Balkan

Goran Valka, poznatiji kao Franco je bh. reper, pjevač i tekstopisac, koji zadnjih mjeseci bilježi sve veći broj pregleda na YouTube platformi, a muzika i pjesme koje koje je izdao postaju sve popularnije, kako u Bosni i Hercegovini, tako i širom Balkana.

Kako saznajemo, Franco je odlučio promjeniti svoje umjetničko ime u Franco Balkan. Razlog za promjenu imena leži u činjenici da je solo ime ”Franco” već u upotrebi od strane nekoliko pjevača i grupa na svjetskoj sceni, te je kako kaže ”želio spriječiti stvaranje bespotrebne konfuzije u pretrazi, kako na digitalnim platformama, tako i na webu”.

Na pitanje, zašto je odabrao baš ”Balkan” u svom imenu, Franco nam je kazao da je jednostavno želio da se geografski poveže sa našim područjem, te na taj način iskaže poštovanje i ljubav prema svim balkanskim zemljama podjednako.

 Kada je riječ o njegovoj muzici, Franco Balkan miksa komercijalne klubske Hip Hop i Electro Pop-Rap elemente, sa upečatljivim Dancehall i Reggaeton ritmovima, u kombinaciji sa Balkanskim zvukom. Do sada je izdao 2 spota za 2 pjesme, Mačka i Fight koje je radila produkcijska i izdavačka kuća Tempo Digital.

Njegove spotove možete pogledati:

FRANCO BALKAN – MAČKA

FRANCO BALKAN – FIGHT

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!