Hronika

Svaki šesti kontrolisani vozio pijan

U akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju u Republici Srpskoj utvrđeno je da je svaki šesti kontrolisani vozač bio pod dejstvom alkohola.

Akcija je sprovedena od 15. do 18. avgusta sa akcentom na brzinu kretanja vozila i vozača pod dejstvom alkohola, droga ili psihoaktivnih supstanci, kontrolisano je ukupno 8.717 vozača, a prekršaj je počinilo njih 4.113. 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske saopšteno je da je 3.428 vozača sankcionisano zbog prekoračenja brzine kretanja vozila, a najveći broj njih zbog prekoračenja brzine od deset do 20 kilometara na čas /1.664 prekršaja ili 78,8 odsto. 

U prekoračenju brzine više od 30 kilometara na čas evidentirano je 107 vozača. 

Kod svakog šestog kontrolisanog vozača, odnosno kod njih 849, utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi, među kojima 42 mladih vozača. 

Kod 464 vozača utvrđeno je od 0,31 do 0,80 promila alkohola u krvi, dok je njih 81 imalo više od 1,51 promil i uhapšeno je do otrežnjenja, kao i 14 vozača koji su odbili da se podvrgnu alko-testiranju. 

Za 21 vozača procijenjeno je da bi ih trebalo potvrgnuti ispitivanju na prisustvo droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje, od kojih je njih 20 odbilo da se podvrgne testiranju, te su sankcionisani i isključeni iz saobraćaja. 

MUP Srpske apeluje na učesnike u saobraćaju da se ponašaju odgovorno u saobraćaju i poštuju saobraćajne propise, te tako zaštite svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!