Banjaluka

Banjalučka dvorana u potpunosti prilagođena invalidnim licima

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da je, ugradnjom pristupnih rampi i dvije lift-platforme u vrijednosti od oko 40.000 KM, banjalučka sportska dvorana “Centar” prilagođena u potpunosti invalidnim licima, kao i za takmičenja sportista sa invaliditetom i posmatrače ovih sportskih događaja.

Radojičić je rekao novinarima u Banjaluci, nakon obilaska pristupnih rampi i lift-platformi, da je njihovom izgradnjom u potpunosti omogućen pristup, ulaz i izlaz takvim licima, dodajući da su ranije u ovoj dvorani za sportiste sa invaliditetom prilagođene dvije svlačionice. 

“Standard kada se pravi novi objekat danas je takav da on mora imati prilagođen pristup i unutrašnjost, tako da smo šest mjeseci nakon završetka dvorane izvršili potrebne dogradnje, odnosno prilagođavanje dvorane invalidnim licima”, naveo je Radojičić. 

Biljana Nedić iz Košarkaškog kluba invalida “Vrbas” kaže da sa ovim tehničkim detaljima dvorana ima u potpunosti uslove da se invalidno lice bavi sportom i funkcioniše u skladu sa potrebama takvih lica. 

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!