Hronika

Istraga protiv majke zbog podvođenja kćerke

BIHAĆ – Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona preuzelo je istragu o slučaju u kojem je majka 16-godišnje djevojčice iz Bihaća uhapšena pod sumnjom da je dozvoljavala i odobravala seksualne odnose sa svojom kćerkom.

Prije nekoliko dana policija je uhapsila M.F. (32) iz Velike Kladuše i on je osumnjičen da je sa 16-godišnjom maloljetnicom imao seksualne odnose, a prema nezvaničnim informacijama, radi se o djeveru uhapšene žene.

Loading...

Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, potvrdio je da je M.F. osumnjičen za krivično djelo zasnivanja vanbračne zajednice s maloljetnicom i da ga je prijavila baka djevojčice, koja je tom prilikom izrazila sumnju da je  imao seksualne odnose s njenom unukom.

“Prema prijavi, maloljetnica je od januara živjela u Velikoj Kladuši sa osumnjičenim, a osoba koja je ovo prijavila sumnja da su imali i seksualne odnose. Tokom istrage, na osnovu datih iskaza, u vezu sa slučajem dovedena je i majka maloljetnice, nakon čega je i ona uhapšena”, rekao je Šiljdedić.

Nezvanično saznajemo da je u dosadašnjem toku istrage urađen i ginekološki pregled djevojčice, koji je potvrdio navode o seksualnom odnosu.

Majka i djever su, nakon kriminalističke obrade u policiji, predati na dalje postupanje Tužilaštvu USK, a maloljetnica je pod nadzorom socijalnih radnika.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!