Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Region

Vulin: Budno pratimo dešavanja i spremni smo da reagujemo

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da ne isključuje scenario prema kojem bi Šiptari oružjem krenuli na sjever Kosmeta, ali da isključuje mogućnost ponavljanja zločina nad Srbima, budući da Beograd budno prati dešavanja i spreman je da reaguje.

Vulin je naglasio da Šiptari kao jedinu temu svoje politike imaju obračun sa Srbima i sa Srbijom, a da su u vrijeme izbora /koji tamo prethode/ još glasniji. 

“Budući da Šiptare vode neosuđeni teroristi od njih se može očekivati svako zlo. Budno pratimo šta se dešava na Kosmetu”, rekao je Vulin za “Večernje novosti”. 

On je podsjetio na riječi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se Jasenovac, martovski pogrom /na Kosmetu/ i “Oluja” više nikada neće ponoviti. 

“To je poruka i za prijatelje i za neprijatelje. Neka se svako pronađe u njoj kako misli da treba. Naređenje vrhovnog komandanta /Aleksandra Vučića/ bilo bi ispunjeno sigurno i bezuslovno”, naglasio je Vulin. 

“Novosti” navode da Amerikanci i Albanci pokušavaju da takozvanu vojsku Kosova uključe u vojnu vježbu koja se od 21. oktobra održava na albanskoj teritoriji. 

Ti manevri bi, prema ocjeni bezbjednosnih krugova, mogli da predstavljaju trening za intervenciju na sjever Kosmeta, koji je decenijama politička opsesija i trn u oku vlastima u Prištini. 
 

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button