Društvo

Ukinute vanredne mjere odbrane od poplava u Kostajnici

KOSTAJNICA – Štab Civilne zaštite opštine Kostajnica jutros je ukinuo vanredne mjere odbrane od poplava, rekao je Srni portparol opštine Aleksandar Pašić.

Vodostaj rijeke Une u Kostajnici jutros u 8.00 časova iznosio je 432 centimetra i pao je za 31 centimetar u odnosu na juče u ovo doba.

“Una se polako povlači u svoje korito. I dalje je zaplavljeno 20 domaćinstava, a vode ima u tri stambena objekta. U toku dana biće angažovane pumpe na ispumpavanju vode iz kuća i pomoćnih objekata”, rekao je Pašić.

On je napomenuo da se Una povukla sa magistralnog puta prema Kozarskoj Dubici, da se saobraćaj odvija nesmetano i da su svi putni pravci prohodni.

Prema njegovim riječima, Una još plavi poljoprivredne parcele i nekoliko vikenda kuća u selima Mrakodol, Grdanovac i Petrinja, te jedan turistički objekat u gornjem dijelu grada, a rječica Strigova se povukla u korito.

Pašić je najavio da će pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Doma zdravlja nakon povlačenja vode početi pranje i dezinfekciju dvorišta i objekata.

“Imamo prijavljeno jedno klizište dužine 50 metara u Ulici Mihajla Pupina koje se nalazi na samom putu i trenutno ne ugrožava stambene objekte, ali je otežan prilaz domaćinstvu porodice Dejanović”, kaže Pašić.

On je dodao da je snabdijevanje električnom energijom i vodom uredno i da sutra počinje nastava u osnovnoj i srednjoj školi, a radiće i vrtić “Kestenko”.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!