Politika

Dodik: Srbi iz Velikog rata izašli i kao pobjednici,i kao stradalnici

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je veoma značajno obilježavanje 100 godina od oslobođenja ovog grada u Prvom svjetskom ratu

“To je rat u kome smo izgubili skoro 30 odsto naše nacije i populacije”, rekao je Srni Dodik, koji večeras u Centru “Sava” u Beogradu prisustvuje svečanoj akademiji povodom obilježavanja 100 godina od pobjede u Prvom svjetskom ratu, na kojoj se očekuje obraćanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dodik je dodao da je Prvi svjetski rat vrijeme u kome su Srbi dali nesumnjiv doprinos za slobodu čovječanstva i da ovaj događaj treba da se obilježava na ovakav način.

Loading...

Svečanom akademijom u Beogradu povodom 100 godina od oslobođenja Beograda u Prvom svjetskom u ratu večeras se završava manifestacije “Dani slobode”.

Ta manifestacija je obuhvatila niz događaja kojima je ove godine, osim oslobođenja Beograda u Prvom svetskom, obeleženo i 74 godine od oslobođenja glavnog grada u Drugom svetskom ratu.

Predviđeno je obraćanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a svečanosti prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović i premijer Željka Cvijanović.

Svečanosti prisustvuju članovi Vlade Srbije, predsjednik Skupštine Maja Gojković, predstavnici političkog života, članovi diplomatskog kora, vjerskih zajednica, te brojni drugi gosti.

Premijerno će biti prikazan film “Zaspanka za vojnike”, rađen prema knjizi Stevana Jakovljevića “Srska trilogija”.

Svečana akademije organizuje se na dan kada je 1918. godine Beograd oslobođen austrougarske okupacije u Prvom svjetskom ratu.

Srpska vojska pod komandom vojvode Petra Bojovića oslobodila je Beograd samo mjesec i po dana od proboja Solunskog fronta, prešavši 450 kilometara.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!