Region

Potresna ispovijest Srpkinje čijeg muža je isjekao gliser u Egiptu

“Bilo je strašno! Uživala sam na plaži, a onda sam čula kako moj muž doziva pomoć iz vode. Vidjela sam gliser i krv u vodi. Bez razmišljanja sam skočila u more i ko bez duše plivala do muža. Bila sam užasnuta kad sam shvatila da je teško povrijeđen i da obilno krvari”.

Ovako je za Kurir prepričala dramu Kragujevčanka Ruža Stojanović, koja je 13. septembra smrti spasla svog muža Miloša (33), kojeg je udario gliser dok je ronio. Kako kaže, sve se desilo u Hurgadi u Egiptu, gdje su suprug i ona bili na ljetovanju.

Hrabra žena objašnjava da se nesreća dogodila pretposljednjeg dana odmora.

“Miloš je površinski ronio. Jeste bio iza bova, nekih dvadesetak metara od obale. Kako mi je rekao, uopšte nije vidio da mu se približava gliser, već je samo osjetio udarac. Pošto ga je udario, vozač tog brodića se samo okrenuo, pogledao ga i nastavio svojim putem. Šokirana sam činjenicom da nije stao i prišao da pomogne povrijeđenom čovjeku”, priča Ruža i dodaje da je njen muž bukvalno molio za pomoć.

“Sva sreća pa sam ja čula Miloševo dozivanje. Čini mi se da sam za nekoliko sekundi došla do njega. Mnogo sam se uplašila za njegov život. Kad sam stigla, pokušavala sam da ga smirim, oko njega je bilo mnogo krvi. Ruka mu je bila teško povrijeđena, ali je imao povrede i po grudnom košu i po boku. Trojica momaka iz Srbije prišla su nam i pomogla da izađemo iz vode, dok spasioci nisu reagovali. Razočarana sam”, objašnjava Ruža i dodaje da tu nije bio kraj mukama.

Nisu znali da nemaju zdravstveno osiguranje

“Prevezli su ga u bolnicu. Tu sam shvatila da nemamo plaćeno osiguranje. Nismo znali da agencija nije uračunala u cijenu i zdravstveno osiguranje, da smo znali, sigurno bismo ga uplatili naknadno”, kaže ona i dodaje: “Miloš je u bolnici u Hurgadi bio pet dana”.

“Za to vrijeme trajala je borba da mu sačuvaju ruku i u tome su srećom uspjeli. U Srbiju smo se vratili u četvrtak i Miloš je odmah prebačen u KC Kragujevac, gdje nastavljamo borbu za njegovu ruku. Pokidani su mu ligamenti i mišići i pitanje je da li će uopšte moći da je koristi”, kaže ona.

Srbi im pomogli da skupe novac za liječenje

Kako kaže, račun u bolnici u Egiptu iznosio je 11.700 evra.

“Turisti i vodiči su sakupljali novac za liječenje. Sakupili su ukupno 750 evra, a ostatak je poslala porodica”, kaže Ruža.

Ona se zahvaljuje svim dobrim ljudima koji su im se našli u nevolji o kakvoj nisu mogli ni da sanjaju.

“Veliku zahvalnost dugujem našim ljudima koji su bez riječi prikupljali novac za račun u bolnici, konstantno zvali i raspitivali se o Milošu. S druge strane, neizmjernu zahvalnost dugujemo i njihovim ljekarima, koji su se pokazali kao pravi stručnjaci i izašli mi u susret da prespavam u bolnici. Pored njih, tu su i turistički vodiči iz Hurgade, koji su non-stop bili s nama”, rekla je Stojanovićeva.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!