Politika

Zlatni grb opštine predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine Vlasenica, povodom Dana i slave opštine – Male Gospojine, dodijeljena su najviša opštinska priznanja, te potpisana povelja o bratimljenju sa opštinom Grosuplje iz Slovenije.

Najveće opštinsko priznanje, Zlatni grb opštine Vlasenica, ove godine dodijeljeno je predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović za podršku i doprinos razvoju ove lokalne zajednice.

Priznanje Grb opštine Vlasenica dodijeljeno je direktoru Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Miliji Radoviću, Razvojnom programu Ujedinjenih nacija, direktoru biciklističke trke Beograd-Banjaluka Vladimiru Kuvalji i Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Vlasenici.

Radović je rekao novinarima da je Agencija tokom proteklih godina podržala više projekata na unapređenju bezbjednosti saobraćaja u ovoj opštini.

“Ne možemo se baš pohvaliti da svi načelnici opština imaju razumijevanja za bezbjednost saobraćaja, kao što je to slučaj ovdje u Vlasenici”, rekao je Radović.

Povelju o bratimljenju opština Vlasenica i Grosuplje potpisali su načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević i župan ove slovenačke opštine Peter Verlič. Cilj povelje je uspostavljanje čvršće privredne, kulturne i sportske saradnje.

Kraljević je rekao da je Grosuplje među najrazvijenijim slovenačkim opštinama, sa jakom privredom i uređenom komunalnom infrastrukturom koja gravitira Evropskoj uniji i preko njih žele da dođu do određenih fondova.

Verlić je rekao da potpisivanje povelje treba da predstavlja dobar početak za uspostavljanje prijateljskih odnosa između ove dvije opštine, a zajedničkim projektima mogu ostvariti saradnju, gdje računaju i na pomoć fondova Evropske unije.

Na sjednici su dodjeljene i posebne plakete i zahvalnice preduzećima, ustanovama, organizacijama i pojedincima koji su doprinijeli ugledu i razvoju opštine Vlasenica.

Čestitku povodom današnjeg praznika građanima opštine Vlasenica uputili su najviši zvaničnici Republike Srpske – srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

U okviru svečanog dijela programa nastupili su muzički sastav “Katera” iz Istočnog Sarajeva i folklorni ansambl iz Srpskog Itebeja.

U okviru današnje proslave Dana i slave opštine u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla služena je liturgija.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!