Sport

Srbija poslije četiri godine poražena od Rusije

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je doživjela treći poraz na Svjetskom kupu u Japanu.

Loading...

Podmlađena selekcija koju predvodi trener Aleksandar Vladisavljev je izgubila od Rusije sa 3:1 (16:25, 25:20, 23:25, 15:25) u šestom kolu takmičenja.

To je bio prvi poraz reprezentacije Srbije od Ruskinja poslije četiri godine i polufinala na Evropskom prvenstvu održanom 2015. godine.

Srbija se nalazi na petom mjestu tabele sa po tri pobjede i poraza, dok je Rusija sada na trećem mjestu, sa jednim neuspjehom iz šest odigranih mečeva.

Najefikasnija u srpskoj selekciji je bila Bianka Buša sa 19 poena, Mina Popović i Ana Bjelica su upisale po 14, a Jelena Blagojević je dodala 13.

U ekipi Rusije je fantastičan nastup zabilježila Natalija Gončarova (21 poen), Ksenija Parubec je imala 18, a Irina Koroljeva 17 poena.

Ruski tim je od početka meča nametnuo svoj ritam i mao prednost tokom cijelog prvog seta koji je okončao sa čak devet poena prednosti.

Reprezentativke Srbije su pronašle ritam u drugom setu, samo u dva navrata su dozvolile izjednačenje rezultata, a imale su i sedam poena viška pri rezultatu 20:13.

Meč je prelomljen u trećem setu, pošto srpska ekipa nije uspjela da sačuva veliku prednost stečenu u prvom dijelu.

Srbija je imala šest poena viška pri rezultatu 10:4, ali su Ruskinje uspjele najprije da izjednače na 16:16, a i da potom steknu prednost koju nisu ispuštale do kraja.

Srbija je imala šansu da se vrati u set pri rezultatu 23:23, ali su naredna dva poena praktično poklonjena protivnicama koje su povele sa 2:1.

Od tog momenta nije bilo povratka u meč za Srbiju, pošto je Rusija u četvrtom setu prikazala igru sličnu onoj viđenoj u prvom i bez većih poteškoća je uspjela da završi meč rezultatom 3-1.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!