Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Svijet

Zaplijenjeno više od tonu ketamina

Više od tonu ketamina, vrijednosti 42 miliona dolara, zaplijenjeno je na brodu u Indijskom okeanu kod ostrva Nikobar na jugoistoku Azije.

Ministarstvo odbrane Indije saopštilo je da je zaplijenjeno 1.160 kilograma ketamina nakon što je avion Obalske straže primijetio brod koji je plovio bez svjetala u indijskoj Eksluzivnoj ekonomskoj zoni.

Droga je bila upakovana u pakete teške po jedan kilogram.

Obalska straža uhapsila je šest muškaraca iz Mjnamara, članova posade, i zaplijenila ketamin. Oni su prebačeni u luku Bler, glavni grad ostrva Andaman i Nikobar, gdje ih saslušavaju istražioci.

Brod je primijećen u Indijskom okeanu u blizini ostrva Nikobar, ali budući da posada nije odgovorila na pozive, Obalska straža se ukrcala i pronašla “57 svežnjeva od jute u kojima je bio ketamin”.

Ostrva Nikobar nalaze se u jugoistočnoj Aziji, kod obala Mjanmara, navodi AFP.

Dijelovi Mjanmara, Laosa i Tajland dio su zone koja je poznata pod nazivom “Zlatni trougao”, region drugi na svijetu po proizvodnji droge nakon Latinske Amerike.

Velike količine droge kao što su heroin i metafetamin prave se u labaratorijama u zabačenim dijelovima džungle svake godine i krijumčare preko Azije i dalje.

Ketamin, relativno nova i najbrže rastuća droga na svijetu, jeste vrsta anestetika koja se najčešće koristila u veterinarskoj praksi kao anestezija, a inače je moćan halucinogen i sedativ, te izaziva euforiju.

Ketamin, koji se koristi za uspavljivanje konja, djeluje kao kokain i ostavlja ozbiljne posljedice po zdravlje.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button