Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Komšić: Izmjestiti trasu autoputa zbog povratničkih naselja u Kozarcu

SARAJEVO – Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je danas potpredsjednika Republike Srpske Ramiza Salkića i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da učine zajedničke napore kako bi imovina povratnika u Kozarcu kod Prijedora ostala neoštećena, budući da predviđna trasa autoputa Banjaluka – Prijedor prelazi preko povratničke imovine u Kozarcu.

 “Imajući u vidu da se tako postupilo i u slučaju imovine povratnika kod Modriče, smatram da bi se shodno tome moralo identično postupiti kada je riječ i o imovini povratnika u Kozarac”, kazao je Komšić u saopštenju iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Pozdravio je odluku da se trasa autoputa Banjaluka – Bijeljina izmjesti u dijelu trase koja prolazi kroz nekoliko povratničkih naselja u Modriči, kako ne bi došlo do rušenja kuća povratnika.

Zbog toga očekuje da se na isti način postupi i u slučaju trase autoputa Banjaluka – Prijedor koja prolazi kroz bošnjačko povratničko naselje jer se predviđenom trasom to povratničko naselje presijeca dva puta i predviđeno je rušenje više privatnih stambenih objekata povratnika.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button