Svijet

Erdoan: Turska zarobila i Bagdadijevu suprugu

ANKARA – Turska je uhapsila suprugu ubijenog lidera Islamske države Abu Bakra el Bagdadija, rekao je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

“Amerika je saopštila da se Bagdadi ubio u tunelu. Od toga su napravili veliku kampanju. Ali, objavljujem nešto prvi put. Uhapsili smo Bagdadijevu suprugu i ne pravimo buku oko toga. Uhapsili smo Bagdadijevu sestru i zeta u Siriji”, naveo je Erdoan na Univerzitetu u Ankari.

Juče je turski zvaničnik Fahretin Altun izjavio da je Turska uhapsila Rasmiju Avad, Bagdadijevu sestru, u gradu Azazu na sjeveru Sirije.

Altun je rekao da je u toku ispitivanje njenog supruga i snahe koji su takođe uhapšeni.

Pripadnici američkih specijalnih snaga pratili su Bagdadija na sjeveroistoku Sirije i napali njegov kompleks. On je uspio da pobjegne u tunel gdje je aktivirao pojas sa eksplozivom od čije su detonacije poginuli Bagdadi i njegovo dvoje djece.

Bagdadi je proglašen liderom Islamske države 2014. godine, kada je ova organizacija preuzela velike dijelove teritorije u Iraku i Siriji, gdje je uvela svoju vlast nad civilnim stanovništvom. 

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!