Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Bh. državljani osuđeni u Drezdenu, krijumčarili ratno oružje

DREZDEN – Okružni sud u Drezdenu osudio je Dinu Šljoku (29) na tri godine i osam mjeseci zatvora, a Emila A. (17) na osam mjeseci zatvora zbog trgovine oružjem.

Obojica su uhapšeni u februaru ove godine na Željezničkoj stanici u Drezdenu kada je u njihovom vozilu policija pronašla 95 ručnih bombi, četiri poluautomatske puške, osam pištolja i 261 komad municije.

Maloljetnik je izašao iz zatvora s obzirom na to da mu je vrijeme provedeno u pritvoru uračunato u kaznu. Za starijeg bh.državljanina tužilaštvo je najavilo žalbu jer su tražili da bude osuđena na četiri godine zatvora, piše NTV.

Istražitelji su tokom svjedočenja naveli da pretpostavljaju da je oružje bilo namijenjeno za Holandiju ili Belgiju i to za kriminalne grupe. U presudi se oni terete za krijumčarenje ratnog oružja, prenosi Klix.

U okviru ovog predmeta uhapšena su još dvojica bh. državljana. Iako je ranije najavljivano da će im se suditi zajedno, njihov postupak je odvojen.

Do hapšenja i podizanja optužnice došlo je zbog pogrešnog parkiranja vozila. Kada su policajci prišli, odlučili su pretresti vozilo jer su im Dino i Emil izgledali sumnjivo. Prvobitno su pronašli samo 18 granata, a nakon što su otkrili da je unutrašnjost Mercedesa potpuno preuređena, odlučili su ga rastaviti. Tada su otkrili i ostalo oružje.

Povezana vijest:

Muškarci bh. porijekla krijumčarili ratno oružje u Njemačku

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button