Sport

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Real Madrid

Košarkaši Crvene zvezde i madridskog Reala sastaju se večeras u utakmici sedmog kola Evrolige. Meč na terenu beogradske “Štark arene” igra se od 19 časova, a Beograđani najavljuju još jedan spektakl u elitnom takmičenju.

Madriđani, koji su upravo u “Štark areni” 2018. proslavili titulu prvaka Evrope, u Beograd su stigli sa tri pobjede. Zvezda ima trijumf manje i veliki motiv da pred svojim navijačima odigra dobro protiv velikog rivala.

Loading...

“Dobro znamo šta znači ime Reala – najveći mogući brend i ekipa koja bez obzira na formu uvek ima najviše ciljeve. Izašli su iz težeg perioda pobedom u prošlom kolu Evrolige, ali izuzetno je važno da kontrolišemo utakmicu jer je njihov stil igre dobro poznat – izuzetno brza igra, sa puno šuteva za tri poena. Zato nam je potrebna izuzetna koncentracija kako ne bismo upali u zamku brze košarke”, rekao je Andrija Gavrilović, trener Crvene zvezde.

Gavrilović je istakao značaj podrške navijača, a i košarkaš Ognjen Dobrić vjeruje da uz podršku sa tribina Zvezda ima šansu za trijumf.

“Očekuje nas još jedna velika utakmica u ‘Areni’, protiv kluba za koji se zna šta predstavlja u evropskoj košarci. Ekipa Reala nije pretrpela velike izmene u odnosu na prošlu sezonu, ali i dalje ima veliki kvalitet, igrači se dobro poznaju, uigrani su i igraju izuzetno brzo”, rekao je Dobrić i dodao:

“Mi polako hvatamo ritam, zabeležili smo dve izuzetno važne pobede, a utakmica sa Realom je sama po sebi nešto više i još veći izazov. Moramo da odigramo odličnu utakmicu, da se držimo dogovora iz svlačionice, da budemo čvrsti u odbrani, a uz punu ‘Arenu’ i podršku naših navijača uz ogromnu energiju na terenu i sa tribina verujem da imamo našu šansu.”

Večeras će biti igrane još četiri utakmice Evrolige, a među njima je duel Olimpijakosa i Anadolu Efesa. Tim iz Istanbula drugo kolo zaredom igra u Atini, a gostovanje Olimpijakosu dolazi nakon poraza od Panatinaikosa (70:86).

“Još jedan veoma jak protivnik je pred nama. Olimpijakos ima igrače velikog kapaciteta poput Vasilisa Spanulisa, Nikole Milutinova i Jorgosa Printezisa. Moramo da igramo čvrsto ako želimo da pobijedimo Olimpijakos i moramo da imamo dobar šut”, rekao je Ergin Ataman, trener Anadolu Efesa.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!