Politika

Čović: Nakon četvrtka moguć pomak u uspostavljanju Savjeta ministara

TUZLA – Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović očekuje da će nakon četvrtka, 14. novembra, kada bi trebalo da budu održani sastanak HDZ-a i SDA, te sjednica Zajedničkog kolegijuma Parlamentarne skupštine BiH, biti moguć pomak u cilju što skorijeg uspostavljanja Savjeta ministara.

“U četvrtak će biti obavljeni razgovori u Parlamentarnoj skupštini BiH. Već je dogovoren kolegijum Doma naroda i zajednički kolegijum oba doma, a nosioci aktivnosti su SNSD, SDA i HDZ. Prije toga ćemo imati razgovore sa SDA kako bismo otvorili priču o izbornom zakonu”, rekao je Čović novinarima u Tuzli.

Loading...

Čović smatra da bi nakon ovih sastanaka mogli imati drugačiji pogled u odnosu na pesimizam u vezi sa što skorijim uspostavljanjem Savjeta ministara, a time i Parlamentarne skupštine i nižih nivoa vlasti.

On je ponovio da je HDZ opredijeljen za proces koji tretira NATO put BiH, te da je Godišnji nacionalni plan tehničko pitanje.

“Uvjeren sam u to da ako imamo malo više volje to tehničko pitanje možemo staviti ad akta i jednostavno ga riješiti implementirajući vlast. To ne smije biti nikakva prepreka da bismo normalno funkcionisali i svoj evropski put, socijalne i ekonomske dimenzije koje trebamo mijenjati mijenjali”, rekao je Čović.

Predsjednik HDZ BiH danas je u Tuzli održao radni sastanak sa članovima Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Soli, prenijeli su federalni mediji.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!