Banjaluka

Dobar tempo radova u Priječanima, klizište najveći problem

12.11.2019.12.11.2019.Dobar tempo radova u Priječanima, klizište najveći problem

Izgradnja saobraćajnice za Priječane i sanacija velikog klizišta u blizini puta, vrijedna 1,2 miliona KM, intenzivirana je ovih dana, u nastojanju da se iskoriste povoljne vremenske prlike kako bi što veći dio posla bio obavljen do zime.

Loading...

U ovoj fazi radova, građevinci su fokusirani na rješavanje najvećeg izazova ovog projekta – klizišta u dužini od oko 200 metara, koje je pokrenuto još prije nekoliko godina. Prema podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve,  u okviru sanacije klizišta, trenutno se radi na izradi „temeljne nožice od kamenog materijala za izradu gambionske konstrukcije koja će predstavljati podlogu za izradu saobraćajnice“.

  • Kad se riješi problem sa klitištem, biće stvoreni uslovi za dalju izgradnju saobraćajnice prema Priječanima. Da podsjetim, radi se o veoma ozbiljnom klizištu,  dužine oko 200 metara koje je oštetilo saobraćajnicu i predstavljalo stalnu prijetnju da prekine saobraćajnu komunikaciju prema Priječanima – ističe Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Prema projektu, uz novu saobraćajnicu, gradi se kanalizacija, pješačke staze, javna rasvjeta i autobusko stajalište. U ovogodišnjoj fazi radova, biće sanirano klizište i izgrađeno novih 500 metara puta, nakon što je prošle godine izgrađen jedan kilometar ovog puta na potezu od bolnice u Trapistima do „Lovačkog bara“.

Vrijednost sanacije klizišta i izgradnje puta iznosi 1,2 miliona KM. Radovi, koji su otvoreni polovinom prošlog mjeseca, trebalo bi da budu završeni u roku od 200 dana.

 

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!