Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Sastanak Dodika i Runićeve

U Drvaru je danas počeo sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa načelnikom te opštine Dušicom Runić.

Sastanak se održava u zgradi opštine, a prisustvuju ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH među kojima je i Nikola Špirić, generalni direktor “Jumka” Branislav Trajković, konzul Srbije u Mostaru Marija Bakoč i načelnici srpskih opština u Federaciji BiH /FBiH/.

Nakon sastanka, Dodik, Runićeva i Vulin će obići objekat u Poslovnoj zoni “Mlin” čija je rekonstrukcija u toku, a gdje bi uskoro trebalo da počne sa radom pogon Fabrike za proizvodnju tkanine, konfekcije i trikotaže “Jumko” iz Vranja u kojem će biti zaposleno 100 radnika.

Dodik bi tokom posjete Drvaru trebalo da posjeti i nekoliko srpskih povratničkih porodica u ovoj lokalnoj zajednici, a u selu Mokronoge familiju Novke Bajić koja će početi da radi u novom pogonu “Jumka”.

Generalni direktor “Jumka” Branislav Trajković rekao je ranije da su u septembru na sastanku sa predstavnicima opštine Drvar dogovoreni tehnički detalji u vezi sa rekonstrukcijom objekta u kojem će biti proizvodni pogon.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić ranije je rekla da otvaranje proizvodnog pogona “Jumka” predstavlja preporod za ovu lokalnu zajednicu i daje nadu povratnicima da obezbijede egzistenciju.

Otvaranje “Jumkovog” pogona dio je pomoći Srbije Drvaru, koju je u septembru obećao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom posjete toj opštini.

On je tada rekao da je Drvaru prebačeno milion evra za ulaganja u projekte od interesa stanovnika poput vodovoda, kao i za izmirivanje dugovanja koja ta opština nije mogla da pokrije. Vučić je inicirao otvaranje pogona “Jumka”.

Vranjanski “Jumko” tekstilni je gigant Srbije koji ima zaokružen tehnološki proces proizvodnje, počev od tekstilnih sirovina do gotovih odijevnih predmeta, te zapošljava 1.877 radnika.

Godišnje proizvede i isporuči tržištu 3.000.000 metara tkanine raznih težina i sastava, 1.210.000 kilograma konca raznih numera i sastava, 1.000.000 komada konfekcijskih odijevnih predmeta, 300.000 trikotažnih odijevnih predmeta kao i 20 miliona litara mineralne vode i sokova, navodi se na internet sajtu “Jumka”.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button