Banjaluka

170 mjesta u budućem vrtiću u Lazarevu

Za više od 170 mališana iz Lazareva biće obezbjeđen smještaj u novom dijelu vrtića „Kolibri“, u nastojanju da se do kraja iduće godine otvori novih 450 mjesta u sistemu gradskih zabavišta.

Dok se intenzivno radi na izgradnji i opremanju novih vrtića i na Petrićevcu i Starčevici, na gradilištu budućeg vrtića u Lazarevu trenutno se izvode radovi na izradi gornje ploče objekta, koji će zazuzimati površinu od 1.150 kvadratnih metara.

Loading...

Do kraja ove godine biće izvedena prva faza radova, vrijedna 550.000 KM. Ta zaj novac, objekat će biti izgrađen, pokriven, urađena vanjska stolarija i dio vode i struje. Naredne godine objekat novog vrtića biće u potpunosti završen, opremljen i stavljen u funkciju.

Postojeći vrtić „Kolibri“, njegov južni dio – sa dva trakta po četiri jedinice – izgrađen je 2013. godine.

U nastojanju Grada da obezbijedi predškolsko vaspitanje što većem broju djece, tokom prošle godine otvoreni su novi vrtići u Rosuljama i Obilićevu, početkom godine je  proširen i stavljen u funkciju vrtić „Bubamara“ u Obilićevu, a nedavno je rekonstrisan i najstariji vrtić u gradu “Ježeva kućica“.

Protekle sedmice počela je gradnja novog vrtića na Petrićevcu za smještaj više od stotinu djece, a u toku je rekonstrukcija objekta na Stračevici koji je ranije koristila Gradska razvojna agencija, a koji će biti pretvoren u vrtić za smještaj oko 50 djece.

 

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!