Društvo

Višković: Za povećanje plata i usklađivanje penzija 110 miliona KM

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je za povećanje plata i redovno usklađivanje penzija u narednoj godini iz budžeta Srpske potrebno izdvojiti 110 miliona KM.

Višković je podsjetio da je prije 15 dana usvojen rebalans budžeta Srpske koji je viši za 60 miliona KM od ovogodišnjeg budžeta.

Loading...

“Ostalo je i pitanje koje ćemo rješavati, a to je da nam Vlada Federacije BiH duguje od indirektnih poreza 50 miliona KM, što znači da su naši ukupni prihodi u prošloj godini bili viši za 110 miliona KM. Ovih 110 miliona KM smo planirali u narednoj godini za povećanje plata i usklađivanje penzija”, rekao je novinarima Višković.

On je istakao da se sa FBiH razgovara da navedeni problem bude riješen vansudskim poravnanjem.

“Sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem ću o ovome razgovarati u narednih nekoliko dana, ali i o situaciji u “Elektroprenosu BiH””, dodao je Višković.

On je istakao da Republika Srpska ima najveći broj zaposlenih od trenutka kada se ovaj parametar mjeri.

“Ovo je dio godine kada Vlada Srpske razgovara sa socijalnim partnerima. Imao sam razgovor sa ratnim vojnim invalidima, a danas ću razgovarati i sa poslodavcima, zatim naredne sedmice sa Privrednom komorom i zahtjeve koji se odnose na doprinose za nezaposlene Vlada Srpske će razmotriti”, rekao je Višković.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!