Region

Nevrijeme u Crnoj Gori

Nakon što su olujne kiše pogodile priobalne dijelove Hrvatske, jako nevrijeme pogodilo je i Crnu Goru.

Stanje je posebno bilo kritično u Herceg Novom i Budvi. Na plaži Јaz u Budvi more prijeti da će poplaviti nekoliko stambenih objekata. Služba zaštite i spasavanja u Budvi crpila je vodu iz nekoliko poplavljenih stambeno-poslovnih objekata i postavljala je vreće s pijeskom kako bi zaštitila Stari grad od poplave.

U ostalim dijelovima Crne Gore situacija je stabilna, vodostaj rijeka i Skadarskog jezera je u blagom porastu, a nije bilo ispuštanja voda iz hidroelektrana na rijeci Drim. Sistem zaštite i spašavanja je i dalje u pripravnosti i prati stanje na terenu.

Vjetar je sinoć oštetio i inventar na plaži Ričardova glava u Budvi. Veliki talasi su uništili terase, a voda je kroz vrata prodirala u Stari grad, piše Srbija Danas.

I u Herceg Novom zabilježeno je jako nevrijeme, a najjači vjetar bio je jutros oko osam sati i iznosio je 68 kilometara na sat. Takođe, u ovom gradu pao je 31 litar kiše po metru kvadratnom.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!