Politika

HDZ BiH: Intenziviranjem međustranačkih razgovora do kompromisa

MOSTAR – Predsjedništvo HDZ-a BiH danas je na sjednici u Mostaru konstatovalo da je inteziviranje međustranačkih razgovora dobar put za konačan kompromis u vezi sa formiranjem vlasti na svim nivoima u BiH.

Iz HDZ-a BiH saopšteno je da Predsjedništvo stranke naglašava da je BiH hitno potrebna nova vlast, te da je potrebno odmah pristupiti formiranju Savjeta ministara i nastaviti razgovore o formiranju vlasti na svim nivoima.

Loading...

Zaključeno je da se mora vratiti povjerenje koje je poljuljano u posljednje vrijeme, da bi odgovorno pristupili rješavanju otvorenih pitanja.

“Moramo otkloniti sve prepreke za nastavak evroatlanskog puta koji je za HDZ BiH i stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora jedan od glavnih prioriteta”, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Predsjedništvo HDZ-a BiH je upoznato o aktivnostima HDZ-a za predstojeće predsjedničke izbore u Hrvatskoj, te istaklo podršku aktuelnom hrvatskom predsjedniku i kandidatu HDZ-a Kolindi Grabar Kitarović.

U saopštenju se dodaje da će Predsjedništvo HDZ-a BiH nastaviti da postiče članove i simpatizere na aktivnu registraciju za glasanje prilikom predsjedničkih izbora u Hrvatskoj.

“Hrvati i hrvatski državljani u BiH s pravom očekuju da se Hrvatska i njen predsjednik zalažu za legitimna prava hrvatskog naroda u BiH, ali i za stvaranje nove, pozitivnije atmosfere unutar međunarodne zajednice prema BiH, kao i njenim konstitutivnim narodima”, dodaje se u saopštenju.

Predsjedništvo HDZ-a BiH danas je govorilo i o stranačkim aktivnostima vezanim za smjernice strategije za predstojeće lokalne izbore.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!