Magazin

Banjalučki ljekari usrećili još jednu porodicu

U Univerzitetskom kliničkom centru RS uspješno je urađena 32. transplantacija bubrega, a postoperativni oporavak pacijenata protiče uredno i trenutno bez komplikacija.

Iz UKC su saopštili da je transplantirani pacijent D. Đ. (1982.), a da je donor bubrega majka D. J. (1952.).

Loading...

– Kompletna preoperativna priprema pacijenata urađena je na Odjeljenju nefrologije Klinike za unutrašnje bolesti od strane naših ljekara. U pripremi transplantacije koristila se tehnika za razmjenu nalaza putem video konferencije sa VMA u Beogradu, što podrazumijeva zajedničko razmatranje medicinske dokumentacije i donošenje odluke o samom izvođenju procedure.

Ubuduće će transplantacioni tim UKC RS najvećim dijelom samostalno obavljati ovu proceduru, s tim da će vaskularni hirurzi sa VMA i dalje biti dio procesa edukacije našeg kadra ovog profila, koji će vrlo brzo moći samostalno da učestvuje u izvođenju transplantacija. Ovim putem smo još jednom potvrdili našu spremnost da kroz usavršavanje novih vještina i sticanje novih znanja stanemo rame uz rame sa renomiranim ustanovama u regionu – saopštili su iz UKC i podsjetili da je prva transplantacija u ovoj zdravstvenoj ustanovi urađena prije devet godina, uz pomoć tima iz VMA koji sve vrijeme učestvuje u procesu edukacije kadra iz UKC RS.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!