Politika

Džaferović o imenovanju Tegeltije: Pobjednici svi narodi i građani BiH

SARAJEVO – Šefik Džaferić, bošnjački član Predsjediništva BiH, rekao je nema pobjednika od strane bilo koje politike imenovanjem Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i da su time su pobjednici svi narodi i građani BiH.

“Mi smo protekla dva mjeseca radili sa našim prijateljima iz svijeta i došli smo do rješenja. Ovaj dokument podržavaju naši prijatelji u svijetu ii NATO”, rekao je Džaferović govoreći o dokumentu ANP (Godišnji nacionalni program) o kojem je postignut dogovor i koji će biti poslat u Brisel

Loading...

Džaferović je to rekao danas na nakon što je Zoran Tegeltija imenovan za kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

On je kazao da je Predsjedništvo BiH danas usvojilo plan reformi BiH koji će biti dostavljen putem Stalne misije pri NATO savezu u Briselu, jedan dan nakon što Predstavnički dom PS BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara u Savjetu ministara BiH.

On je kazao da je postignut konsenzus, što je karakteristika situacije koju živi Bosna i Hercegovina.

“Predsjedništvo BiH je jednoglasno donijelo odluku. Bilo je onako kako sam sve vrijeme govorio, nije moguć ničiji diktat niti unilateralni diktat unutar BiH. Moguće je samo da se dogovaramo kako dalje. Dok se ne dogovorimo oko promjena, moramo poštovati rješenja koja imamo na snazi”, rekao je.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!