Privreda

Merkel: Ne treba nikoga na startu isključiti za 5G mrežu

LAJPCIG – Njemačka ne treba na startu da isključi ponudu nijedne kompanije za izgradnji 5G mobilne mreže, poručila je danas kancelarka Angela Merkel na kongresu njene Hrišćansko-demokratske unije (CDU), na kojem su ambicije “Huaveja” da učestvuje u toj izgradnji kontroverzna tema.

Neki poslanici CDU, naime, traže da kineski “Huavej” bude isključen iz ugovaranja gradnje 5G mreže, jer SAD tvrde da bi Peking mogao koristi tehnologiju te kompanije za špijuniranje.

Loading...

Merkelova je rekla učesnicima kongresa CDU u Lajpcigu da Njemačka mora da postavi stroge bezbjednosne standarde, ali je dodala: “Nikoga ne treba da isključimo od početka”, prenosi agencija Reuters.

Njemački poslovni list “Virtšaftvohe” objavio je ove nedjelje da će “Dojče telekom” u naredne dvije godine postepeno izbaciti iz upotrebe tehnologiju “Huaveja” zbog aktuelne polemike o bezbjednosnim pitanjima.

Pozivajući se na izvore iz kompanije, taj nedjeljnik je naveo da će “Dojče telekom” u potpunosti zamijeniti “Huavejive” dijelove na svojoj glavnoj mreži, u sklopu rutinskog postupka zamjene starije opreme.

“U roku od dvije godine, udio azijskih dijelova biće sveden na nula posto”, dodaje se u tekstu tog lista.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!