Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Svijet

Tramp odlikovao vojnog psa ranjenog u akciji ubijanja Al-Bagdadija

VAŠINGTON – Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp odlikovao je Conana, vojnog psa koji je ranjen u operaciji američkih specijalaca u kojoj je ubijen bivši vođa terorističke organizacije Islamska država Abu Bakr al-Bagdadi.

Ceremonija je održana u Rose bašti u kompleksu Bijele kuće u Vašingtonu, a Tramp je kazao da je Konan najvjerovatnije postao najpoznatiji pas na svijetu.

Tramp je pohvalio psa Konana za doprinos u akciji koju su američki specijalci izveli 26.oktobra na periferiji sirijskog Idliba.

“Mislim da je Konan ustvari znao šta se dešava tokom operacije. On je poseban pas”, kazao je Tramp.

Foto: Tanjug/AP

Al-Bagdadi je 2013. godine osnovao terorističku organizaciju ISIS i proglasio takozvani halifat na području okupiranih sjevernosirijskih i sjevernoiračkih regija. Vlasti SAD-a od tada su nudile nagradu od 25 miliona dolara za informaciju koja može dovesti do hvatanja ili neutralizacije Al-Bagdadija.

Teroristička organizacija Islamska država doživjela je veliki poraz u Siriji i Iraku, a preostale ćelije te terorističke grupe nedavno su saopštile da je za Al-Bagdadijevog nasljednika izabran izvjesni Abu Ibrahim al-Hašimi al-Kuraši.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button