Banjaluka

Elektronska građevinska dozvola donosi brojne pogodnosti

27.11.2019.27.11.2019.Elektronska građevinska dozvola donosi brojne pogodnosti

Banja Luka je jedan od prvih gradova u BiH koji će, od naredne godine, početi sa izdavanjem elektronskih građevinskih dozvola, potvrđeno je u Odjeljenju za prostorno uređenje.

Loading...
  • Banja Luka će od 1. januara 2020. godine, kao pilot-projekat, uvesti integrisani sistem za elektronsko izdavanje dozvola u građevinarstvu kojim će u značajnoj mjeri pojednostaviti proceduru izdavanja građevinskih dozvola – istakao je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Slobodan Stanarević.

Iako je riječ o veoma složenom procesu, osnovni ciljevi uvođenja e-građevinske dozvole su unapređenje transparentnosti, rast investicija, olakšavanje poslovanja i privlačenje investicija.

  • To je logičan, naredni korak, nakon uvođenja jednošalterskog sistema izdavanja potrebnih dozvola za gradnju, čije usluge je do sada iskoristilo oko 2.000 investitora – naglašava Stanarević.

Uvođenje elektronske građevinske dozvole omogućiće saradnju svih institucija, javnih preduzeća i ostalih republičkih organa koji učestvuju u procesu izdavanja upotrebnih i građevinskih dozvola.

  • Integrisani sistem izdavanja građevinskih dozvola nudi brojne pogodnosti, a jedna od njih je onlajn podnošenje zahtjeva za izdavanje dozvole za izgradnju. Svi dokumenti koji su neophodni, dijeliće se između uključenih institucija u elektronskom obliku, čime bi se eliminisala potreba da podnosioci zahtjeva posjećuju svaku od njih – navodi Stanarević.

Projekat uvođenja elektronske dozvole, gdje će Banja Luka, zajedno sa Gradiškom, biti pilot projekat, sporovodi Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, uz podršku Međunarodne finansijske korporacije (IFC) u okviru realizacije projekta LIFE i uz finansiranje Vlade Velike Britanije.

 

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!