Društvo

“Hemofarm” donirao ultrazvučni aparat Domu zdravlja

Kompanija “Hemofarm” Banjaluka donirala je Domu zdravlja u ovom gradu prenosivi ultrazvučni aparat u vrijednosti 36.270 KM.

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović rekla je novinarima da je ovo jedna u nizu donacija društveno odgovorne kompanije “Hemofarm” ovoj zdravstvenoj ustanovi u proteklih 10 godina.

Loading...

Ona je navela da je donacijom ovog aparata povećen broj besplatnih zdravstvenih pregleda u okviru projekta čiji je cilj prevencija i otkrivanje bolesti, posebno malignih.

“Prenošenjem ultrazvučnog aparata u ambulante porodične medicine u šest banjalučkih mjesnih zajednica urađeno je više stotina pregleda”, navela je Todorovićeva.

Ona je podsjetila da su akciju “Za tvoje dobro” 6. oktobra započeli grad Banjaluka i banjalučki Dom zdravlja, a do proteklog vikenda je pregledano oko 1.000 građana.

Todorovićeva je rekla da banjalučki Dom zdravlja planira da nabavi pokretni digitalni mamograf koji bi bio korišten i na području Banjaluke, ali i drugih gradova čiji domovi zdravlja nemaju ni stacionarni niti pokretni mamograf.

Ona je napomenula da je banjalučki Dom zdravlja morao da za potrebe ove preventivne akcije iznajmi digitalni pokretni mamograf.

Direktor kompanije “Hemofarm” Banjaluka Saša Urošević rekao je novinarima da je u narednoj godini planirana donacija još jednog ovakvog aparata u Republici Srpskoj.

On je istakao da se ova kompanija rado uključila u projekat “Za tvoje dobro”, s obzirom na značaj pravovremenog otkrivanja u izlječenju malignih oboljenja.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!