Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Na sjednici Etičkog odbora pomirili se Stanivuković i Vasić

BANJALUKA – Draško Stanivuković, poslanik PDP-a i Kostadin Vasić, poslanik US-a, javno su se pomirili na sjednici Etičkog odbora, nakon što su jedan prema drugom iznijeli čitav niz uvreda na prošloj sjednici Narodne skupštine RS i jedan protiv drugog podnijeli prijave prema Odboru.

Sonja Karadžić Jovičević, predsjednica Odbora, izrazila je zadovoljstvo što su njih dvojica pristali da promijene svoju retoriku, i da se jedan prema drugom ubuduće odnose s uvažavanjem.

“Njih dvojica su razmijenili iskustva i prisjetili se razloga zbog kojih je došlo do toga i obojica su priznali da njihove reakcije nisu bile primjerene, ali su svakako ljudske”, rekla je ona.

Vasić je rekao da su pale teške riječi, ali da čovjek koji griješi mora i da prašta.

“Sve što je bilo, ako je bilo, s moje strane, spreman sam da razgovaram. Došli smo do zaključka da treba biti korektan i raditi u skladu s Poslovnikom i zakonima na civilizovan način”, rekao je Vasić.

Stanivuković je rekao da je na sjednicu Odbora došao s namjerom da bude pomirljiv, i da mu je žao što na isti način kao Vasić nije postupio Ilija Tamindžija, poslanik SNSD-a, za kojeg je rekao da je nastavio da ga vrijeđa i u ponedjeljak na sjednici Etičkog odbora.

“Nije mi stalo do teških riječi kada nas prevladaju emocije. Nema razloga da ne bude lijepa atmosfera i da se posvetimo zakonima i diskusijama koje nas čekaju u parlamentu”, rekao je Stanivuković, i apelovao na novinare da se uzdrže od prozivanja i teških i neprimjerenih riječi, za koje tvrdi da ih je bilo u nekim medijskim izvještajima o njemu nakon prošle sjednice NS RS.

Ipak, na molbu novinara prisutnih na pres konferenciji da se rukuju, rekli su da je dovoljno ovo što su rekli, te da bi rukovanje bilo „malo previše“.

Stanivuković se zahvalio  Karadžić Jovičevićevoj što je doprinjela stvaranju atmosfere kompromisa.

Za razliku od njih dvojice, Miladin Stanić, poslanik SDS-a, nije bio spreman da se izvini za riječi koje je uputio Zori Vidović, ministrici finansija, i Igoru Žuniću, šefu Kluba SNSD-a.

Stanić je rekao da ga je Žunić bez dokaza optužio za kriminal i ustvrdio da se neće izviniti i da će pristati da ode „na doživotnu robiju“ ako se dokažu optužbe protiv njega.

Stanić je rekao da je odlučio da iz protesta napusti sjednicu Etičkog odbora kada je odbijen njegov prijedlog da se na sjednicu pozovu novinari.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button