Banjaluka

Nastavak i u 2020. godini: Još 1.500 LED sijalica u javnoj rasvjeti

Veliki projekat zamjene postojeće gradske rasvjete LED svjetiljkama, kojim je do kraja ove godine planirana zamjena 1.537 svjetiljki u 45 ulica, biće nastavljen i tokom naredne godine.

Prema podacima Odjeljenja za komunalne poslove, zamjena stare rasvjete LED svjetiljkama, koja je započela ove jeseni, trenutno se obavlja na području Starčevice. Uz ovu MZ, ovogodišnji projekat obuhvata i dijelove naselja: Centar, Obilićevo, Ada i Debeljaci.

Loading...

– Rok za završetak ovog posla je februar naredne godine, ali mi očekujemo, u zavisnosti od vremenskih prilika, da se kompletna zamjena svjetiljki u ovih pet naselja okonča već krajem ove godine – rekli su u odjeljenju.

Kako su istakli, u 2020. godini planiran je nastavak zamjene još 1.500 svjetiljki u naseljima Vrbanja, Česma, te Lazarevo I i II.

U nastojanju da se energetski efikasnijim sijalicama – smanje izdaci za javnu rasvjetu i, istovremeno, obezbijedi bolja vidljivost na gradskim  ulicama, Grad je pokrenuo ovaj projekat zamjene svjetiljki, uz finansijsku podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

– Istraživanja pokazuju da su uštede velike, a poredeći potrošnju električne energije na lokacijama gdje već imamo led rasvjetu, došli smo do podataka da je raspon uštede od 50 do 70 odsto – zaključili su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Nova LED rasvjeta u naselju Sime Matavulja

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!