Magazin

Tviter briše račune korisnika koji su neaktivni duže od šest mjeseci

Tviter će u narednim danima početi brisati račune koji su neaktivni duže od šest mjeseci. Stoga, ukoliko želite zadržati vaš nalog, najbolje bi bilo da tvitate prije 11. decembra.

U toku velike akcije biće uklonjeni računi korisnika koji su prestali objavljivati sadržaje na popularnoj mreži, što će uključiti i račune onih koji su umrli.

Ovo će biti prvi put da će Tviter ukloniti račune u tako velikom obimu. Iz mreže kažu kako je glavni razlog pokretanja ovakve akcije taj što korisnici koji se ne prijavljuju na svoj nalog nisu bili u mogućnosti prihvatiti ažurirana pravila o privatnosti.

Portparol Tvitera takođe ističe da će poboljšati vjerodostojnost platforme uklanjanjem neispravnih računa koji pojedinim korisnicima mogu dati nepotreban osjećaj važnosti.
Ujedno će se osloboditi brojna korisnička imena koja će biti ponovo dostupna nakon 11. decembra.

Tviter će smatrati neaktivnim korisnikom svaku osobu koja se nije prijavila na mrežu barem jednom u proteklih šest mjeseci. Kako prenosi BBC, prva serija izbrisanih računa uključivaće one koji su registrovani izvan SAD.

U budućnosti, dodaju iz Tvitera, mnogo rigoroznije će provjeravati račune na kojima su ljudi prijavljeni, ali ne rade “ništa” na platformi. Detalji otkrivanja neaktivnih računa nisu poznati, osim kako Tviter koristi mnogo signala za utvrđivanje istinskih korisnika.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!