Politika

Prijave tužilaštvu protiv Miličevića, Babalja, Božovića i Kapurana

TESLIĆ – Opštinski odbor SNSD-a Teslić podnio je prijavu Okružnom javnom tužilaštvu Doboj protiv načelnika opštine Teslić Milana Miličevića, te visokih funkcionera SDS-a Darka Babalja, Marinka Božovića i Neđe Kapurana, jer su “počinili više krivičnih djela tokom postupka opoziva načelnika opštine Teslić 3. marta”, saopšteno je iz teslićkog SNSD-a.

Loading...

“Navedenima se na teret stavlja sprečavanje održavanja izbora i glasanja, izazivanje nereda, javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, i udruživanje radi vrđenja krivičnih dijela”, navodi se u saopštenju ove stranke.

Iz teslićkog SNSD-a podsjećaju da je pomenuta grupa u nedjelju, 3. marta, na dan održavanja postupka opoziva Miličevića, upala u prostorije Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Teslić, čime je ometala njihov rad.

Iz ove stranke navode i da je ispred prostorija Komisije, Miličević javno uputio prijetnje, rekavši “kako će dignuti u vazduh sve”.

Predsjednik Komisije za sprovođenje postupka opoziva Nikolina Ristić ranije je rekla novinarima da su članovi Komisije radili pod pritiskom, da su im upućivane i prijetnje smrću, a da je 3. marta, nakon zatvaranja biračkih mjesta, došlo do prekida u radu Komisije zbog vanrednih okolnosti kada je oko 30 neakreditovanih lica ušlo u zgradu, među kojima je načelnik opštine Teslić.

Ona je tada rekla da je Republičkoj izbornoj komisiji /RIK/ proslijeđen izvještaj o neregularnostima tokom postupka opoziva.

Prema podacima od 6. marta, za opoziv načelnika opštine Teslić Milana Miličevića izjasnilo se 5.825 birača, dok je 9.737 bilo protiv, preliminarni su podaci sa 66 redovnih biračkih mjesta, od ukupno 68.

Zbog spornih rezultata nije utvrđeno brojno stanje sa biračkih mjesta Očauš i Vlajići, a što će u daljem postupku razmatrati RIK.

Predsjednik RIK-a Oliver Blagojević rekao je ranije Srni da će Komisija za sprovođenje postupka opoziva danas od 14.00 časova brojati glasove koji dođu poštom, i da je naložio Komisiji da objavi preliminarne rezultate sa svih 68 biračkih mjesta, nakon čega će zainteresovani subjekti moći da ulože prigovore.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!