Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Povećan prijedlog budžeta, više novca za važne projekte

28.11.2019.28.11.2019.Povećan prijedlog budžeta, više novca za važne projekte

Naredna, 38. sjednica Skupštine grada, biće održana 11. decembra, odlučio je na današnjoj sjednici skupštinski Kolegijum, a pred odbornicima će se naći obiman dnevni red od 77 tačaka. Gradonačelnik Igor Radojičić, rekao je da će se, između ostalog, na dnevnom redu naći usvajanje budžeta Grada za narednu godinu, svi godišnji planovi za iduću godinu, te rebalans budžeta za ovu godinu.

  • Prijedlog budžeta za 2020. godinu nešto je širi u odnosu na nacrt i ta sredstva će biti upotrebljena za nekoliko novih projekata kao što je sportska dvorana na Starčevici, rekonstrukcija još jednog od dječijih vrtića, te izgradnja novih rekreativnih sadržaja na više lokacija – naveo je Radojičić.

On je dodao da će se na dnevnom redu naći i godišnji programi iz oblasti kulture i sporta i da su na ovim stavkama povećana sredstva, kao i za turističke manifestacije.

  • Važna odluka tiče se i uvođenja nulte stope kada je u pitanju naknada za uređenje građevinskog zemljišta za investicije u proizvodnju, što predstavlja dodatnu olakšicu za investitore – naglasio je Radojičić.

Kada je u pitanju Fondacija za EPK 2024, Radojičić je kazao da će ona biti transformisana i da će biti zadužena za apliciranje kod određenih fondova za eksterna sredstva kada su u pitanju projekti iz oblasti kulture.

Predsjednik Skupštine grada Zorana Talić, izjavio je da će godina pred nama biti veoma dinamična, jer, kako kaže, nikada nije planiran ovako veliki broj projekata kao u 2020. godini.

  • Banja Luka se razvija u svim segmentima, od infrastrukture, preko sporta, kulture i turizma. Veoma važnim smatram projekte u oblasti vodosnabdijevanja, jer nastojimo da cijelo područje grada dobije redovno i stabilno snabdijevanje vodom. Čeka nas mnogo posla u narednoj godini i vjerujem da ćemo ga uspješno završiti – zaključio je Talić.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button