Banjaluka

Uručene prve stipendije za srednjoškolce

29.11.2019.29.11.2019.Uručene prve stipendije za srednjoškolce

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, uručio je danas prva rješenja o stipendiranju učenika za školsku 2019/20. godinu, u okviru programa stipendiranja učenika i studenata, vrijednog oko 1,5 milion KM.

Loading...

Radojičić je rekao da je pravo na stipendiju u tekućoj školskoj godini ostvarilo 1.186 banjalučkih srednjoškolaca, a da su stipendije dodijeljene po tri osnova – na osnovu uspjeha u školi, na osnovu socijalnog statusa i za deficitarna zanimanja.

  • Mjesečna stipendija za učenike, koja se dodjeljuje na osnovu uspjeha u školi i socijalnog statusa iznosi 80 KM, a za deficitarna zanimanja 150 maraka. Stipendiranje je jedan vid priznanja za najbolje učenike, a sa druge strane je i pomoć onima koji su eventualno u stanju socijalne potrebe – naveo je gradonačelnik.

Učenik drugog razreda Gimnazije Rastko Zrnić, zahvalio je Gradu na dodijeljenoj stipendiji i dodao da stipendija za sve učenike predstavlja i jedan vid motivacije da nastave sa marljivim i predanim radom.

 

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!