Politika

Dodik: Ključno pitanje za funkcionisanje BiH odlazak visokog predstavnika

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, istakao je da je na kraju svetkovina posvećenih Novoj godini, Danu Republike Srpske i Božiću, imao potrebu da organizuje ovaj prijem kojim pokazuje privrženost dobrim ljudima.

“Smatram svojom obavezom da upriličim ovakav prijem. Republika Srpska je nedavno proslavila Dan Republike i niko ne treba da sumnja da ćemo ga i dalje slaviti”, naglasio je Dodik.

Dodao je da su netačne priče da je to neustavan datum.

“Žao mi je što se oko toga digla velika galama, ali to nije dobro za odnose u BiH. Smatramo da je u svim civilizovanim zemljama svijeta veoma važno poštovanje najviših pravnih dokumenata, kao što je kod nas Ustav BiH.”, poručio je Dodik.

On je naglasio da je ključno pitanje za funkcionisanje BiH odlazak visokog predstavnika.

“Јa neću opstruisati rad Predsjedništva BiH, iako ga neki opštruišu, što se vidi u vezi s pitanjem imenovanja predsjedavajućeg Savjeta ministara”, rekao je predsjedavajući Dodik i dodao da su opstrukcije vezane za uslovljavanja, koja za BiH nikada nisu bila dobra.

Poručio je da je njegova primarna obaveza da štiti interese srpskog naroda i dodao da je uvjeren da Republiku Srpsku čekaju bolji dani.

Izvor
ATV
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!