Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Za 11 mjeseci uhapšeno 273 osobe zbog droge

Šef Odsjeka za droge u Policijskoj upravi Banjaluka Ljubiša Anđić rekao je da su policajci za 11 mjeseci ove godine uhapsili 273 osobe, te podnijeli 47 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu zloupotrebe opojnih droga protiv 64 osoba.

“Oduzeto je 1,7 kilograma kokaina, te oko 38 kilograma marihuane, zatim oko četiri kilograma hašiša, te 130 grama amfetamina, 196 komada ekstazija i određena količina drugih opojnih droga”, rekao je Anđić povodom obilježavanja mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti.

Dijeljenjem informativnih letaka i razgovorom sa građanima službenici Policijske uprave Banjaluka obilježili su danas mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti, kako bi se podigla svijest građana o ovom problemu.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabić istakla je značaj ovih aktivnosti kako bi se što veći broj građana upoznao sa ovim bolestima, među kojima je zavisnost od opojnih droga.

“Cilj nam je da građane edukujemo koje sve droge postoje, kao i koje se najčešće javljaju na našem području”, rekla je Srni Mučibabićeva.

Ona je navela da je kampanja organizovana pod motom “Samo je porodica pravi izbor”, kako bi se apelovalo da roditelji da obrate pažnju na djecu i nauče da prepoznaju da li koriste drogu.

“Osim preventivnih mjera, u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet, preduzeli smo i niz akcija, kao što su ‘Klub’, ‘Klub dva’ i ‘Ќlub tri’ usmjerenih na otkrivanje i procesuiranje organizovanih kriminalnih grupa koje se bave ilegalnom preprodajom opojnih droga”, rekla je Mučibabićeva.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button