Društvo

Migranti iz Vučjaka od ponedjeljka u kasarni kod Sarajeva

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić dogovorio je na sastanku u Sarajevu sa premijerom Unsko-sanskog kantona Mustafom Ružnićem da se migranti početkom iduće sedmice izmjeste sa lokacije “Vučjak” u druge prihvatne centre izvan Unsko-sanskog kantona, te da ovaj neformalni kamp bude zatvoren.

Na današnjem sastanku, čija je tema bila rješavanje migrantske situacije na području Unsko-sanskog kantona, dogovoreno je da se intenziviraju aktivnosti za formiranje novog prihvatnog centra izvan naseljenih mjesta na području ovog kantona u koji bi se postepeno izmjestili migranti iz prihvatnih centara “Bira” i “Miral”, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Loading...

Na sastanku je konstatovano i da su najranjivije kategorije, odnosno porodice sa djecom i maloljetnici bez pratnje smješteni u adekvatan smještaj u Borićima, Sedri, Salakovcu i Azilantskom centru “Delijaš” i da imaju sve potrebne humanitarne i druge uslove za boravak.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!