Hronika

Potvrđena optužnica protiv trojice carinika zbog uzimanja mita

SARAJEVO – Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv Tina Kapetana, Dejana Damjanovića i Aleksandra Tucikešića koja ih tereti da su kao službena lica u institucijama BiH počinili krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

U optužnici se navodi da su Kapetan i Damjanović kao saradnici – carinici u Carinskom referatu na graničnom prelazu Gradiška, a Aleksandar Tucikešić kao viši stručni saradnik – vođa smjene, bili pripadnici grupe organizovane radi činjenja krivičnih djela.

Loading...

Optužnica ih tereti da su kao službena lica u institucijama BiH počinili krivična djela zahtijevajući i primajući darove u vidu novca kako u okviru svoje funkcije ne bi izvršili ono što bi morali izvršiti, saopšteno je iz Suda BiH.

Optuženima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela primanje dara i drugih oblika koristi.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!