Hronika

Brutalno ubistvo mladića u BiH: “Šta im je napravio da mu kidaju prste i nokte’

Pravda za Edina

Oni koji su ubili Edina, sve su snimali mobitelima. Oteli su ga, mučili i bacili u Savu kod Brčkog.

Stanovnike Bosne i Hercegovine šokirao je način na koji je ubijen 30-godišnji Edin Zejćirović. Porodica ga je posljednji put vidjela 17. novembra ove godine, a o nestanku su obavijestili policiju u Čeliću i Brčkom.

Policija je 5. decembra uhapsila trojicu muškaraca koji su osumnjičeni da su ga oteli, mučili i bacili u Savu kod Brčkog. Dva dana nakon uhapsili su i četvrtog muškarca, na dan kad su se porodica i prijatelji posljednji put opraštali od Edina.

Oni koji su ubili Edina, sve su snimali mobitelima. Snimka je objavljena i na društvenim mrežama.

“Snimak je digao ljude na noge. Onako nešto nije viđeno u ratu. Pa šta im je napravio da mu kidaju prste, nokte. Ma ne mogu govoriti. Ne mogu spavati nakon svega što sam vidio”, rekao je jedan od osnivača Facebook stranice “Pravda za Edina” za Dnevni avaz.

Na snimku se čuje i kako jedan od ubica govori Edinu: “Hoćeš kod žene moje, ha? Hoćeš kod moje žene? Javio se ti njoj da vidiš treba li joj što”. Pretpostavlja se da je to mogući motiv ljubomora. Na snimku je prikazano maltretiranje nesretnog mladića uz teške uvrede i psovke, piše Avaz.

Scene strave sa snimke jedva su podnijeli i najiskusniji istražitelji za krvava ubistva, a kada su dospjele u javnost, YouTube je uklonio snimak, što ide u prilog nezapamćenoj brutalnost.

“Stojim ja ispred, sve Boga molim da nije on. Sve mislim da je živ. Ulazim na vrata kad tamo na stolu moj brat leži. Lijep moj brat kao što je uvijek bio, crna kosa, crna brada, lijepo lice kao u manekena”, napisao je na Facebooku Edinov brat Kenan.

Edin je iza sebe ostavio maloljetnu kćerkicu. Prijatelji su napravili Facebook straniucu “Pravda za Edina” kako bi upozorili na svijet i društvo u kojem živimo. Jedan od njihovih ciljeva je i uvođenje kazne doživotnog zatvora.

“Želimo podići svijest ljudi o tome u kakvom vremenu živimo i s kakvim ljudima se svaki dan susrećemo i pijemo kavu. Edin je bio dobar čovjek, nikome nije želio zlo”, rekli su za portal Otisak.ba.

Izvor: rtl.hr

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!