Banjaluka

Podrška za 27 turističkih događaja

13.12.2019.13.12.2019.Podrška za 27 turističkih događaja

U nastojanju da se obogati sadržaj za posjetioce grada na Vrbasu, Gradska uprava u narednoj godini finansijski će podržati 27 različitih dešavanja, koja su uvrštena u Kalendar turističkih manifestacija.

Sve manifestacije su odabrane putem javnog poziva, provedenog nedavno a na koji su se mogla prijaviti udruženja građana, pravna lica, odnosno organizatori turističkih manifestacija.

-U kalendaru, koji je podržala Skupština grada, nalaze se manifestacije koje će biti sufinansirane i organizaciono podržane od strane Grada, s obzirom na to da promovišu širok spektar turističkih aktivnosti – kazali su iz Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Kako su pojasnili, ukupno 77.500 KM je direktna novčana podrška Grada odabranim manifestacijama, s tim da su za tri manifestacije koje su uvrštene u kalendar, sredstva obezbijeđena putem Turističke organizacije grada.

Podrška će biti, kako su naveli, pružena i ustupanjem prostora Grada potrebnih za održavanje pojedinih manifestacija.

Planirane manifestacije odnose se na niz zanimljivih sadržaja i festivala, koji mogu privući turiste, pa je tako svoje mjesto i u kalendaru za 2020. godinu, našao već dobro poznati festival posvećen banjalučkom ćevapu, koji svake godine obara rekorde posjećenosti.

Tu su i festivali vina, piva, čokolade, penjački festival „Dril end čil“, festival viteštva, moto fest, Banjalučki oktobar fest, te više dešavanja na Vrbasu.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!