Društvo

Humanisti pomoć jedina nada da ponovo čuje

Bogdanu Dušaniću iz Broda potrebno je skoro 50.000 KM za ugradnju kohlearnog aparata koji bi mu omogućio da ponovo čuje, a pomoć humanih ljudi jedina mu je šansa da stigne do tog cilja.

Ovaj tridesetšestogodišnji otac troje djece, izgubio je sluh prije skoro pet godina, a kako kaže njegova supruga Slađana Dušanić, nije utvrđeno zbog čega se to desilo.

Loading...

“Liječio se u hiperbaričnoj komori i te terapije su donekle popravile situaciju da je uz pomoć slušnog aparata mogao da čuje. Međutim, prošle godine stanje se pogoršalo i ni slušni aparat više ne pomaže. Jedino rješenje je ugradnja kohlearnog implanta, međutim Univerzitetski klinički centar (UKC) RS tu proceduru trenutno ne radi, tako da šansu ima samo na Klinici za bolesti uha, grla i nosa na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu” ispričala je Slađana za “Glas Srpske”.

Za to im je potrebno oko 48.000 maraka, koliko košta implant, plus troškovi pretraga, operacije i boravka u bolnici, što Dušanići ne mogu da sami da obezbijede jer je u porodici zaposlena samo Slađana. 

“Sakupili smo dio novca, ali ne možemo sami, potrebna nam je pomoć prijatelja i svih drugih humanih ljudi”, dodala je Dušanićeva. 

Svi koji žele novac mogu uplatiti na žiro račun u NLB banci broj 562- 005- 81565587- 54 na ime Bogdan (Vlajko) Dušanić.

      

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!