Politika

Cvijanović: MUP stub bezbjednosti i čuvar poretka i identiteta

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović podsjetila je da Srpska danas obilježava Dan policije u miru i slobodi, svjesna važnosti očuvanja i jačanja institucija i opredijeljena za dalji napredak.

– Dan kad je formirana Policija Republike Srpske jedan je od najvažnih datuma koje obilježavamo. I sve ove godine od svog nastanka Policija i Ministarstvo unutrašnjih poslova predstavljaju garanciju našim građanima da će živjeti mirnije i bezbjednije, a da će Republika uživati stabilnost koju zaslužuje – rekla je Cvijanovićeva na centralnoj manifestaciji povodom Dana policije.

Ona je rekla da je dužnost svih, uz zahvalnost i poštovanje prema svim pripadnicima MUP-a koji su, uz borce Vojske Republike Srpske, branili i odbranili Republiku u ratu, a posebno prema svima onima koji su dali svoje živote ili dijelove tijela za slobodu koju građani Srpske danas uživaju, da tu slobodu ostave generacijama koje dolaze, a Republiku Srpsku razvijaju i jačaju.

– I u čuvanju naše slobode, i u razvoju naše Republike, MUP ima nezaobilaznu ulogu, kao stub bezbjednosti i kao čuvar našeg poretka, ali i našeg identiteta. Naši su građani toga svjesni, i zato i ne iznenađuje to što već mnogo godina po svim anketama Policija Republike Srpske spada u red institucija u koje građani imaju najveće povjerenje – istakla je predsjednica Srpske.

Cvijanovićeva je navela da građani imaju očekivanja i kada je riječ o zaštiti njihove lične bezbjednosti, ali i zaštiti Republike Srpske u cjelini, te da je zato važno da se nastavi sa ulaganjima u objekte, opremu i oružje, te da se povećavaju plate pripadnicima policije i stvaraju bolje materijalno-tehničke pretpostavke za njihov rad i usavršavanje.

Ona je naglasila da u Ministrastvo unutrašnjih poslova Srpske i redove policije danas stupaju mnogi mladi ljudi, te da su oni garancija njenog kontituiteta, ali i opstanka Republike.

– Naše ministarstvo unutrašnjih poslova nosi snažnu identifikaciju sa svim onim vrijednostima na kojima počiva Republika Srpska pa nije slučajno to što je i MUP često na udaru svih onih koji ne žele dobro Republici Srpskoj. Iako smo mnoge prepreke, zamke i probleme ostavili iza nas, svi mi odlično znamo da su pred nama još mnogi izazovi, zato svi zajedno kao društvo, oslanjajući se na naše institucije, moramo biti sposobni da odgovorimo na te izazove – poručila je Cvijanovićeva.

Predsjednica Srpske je naglasila da je važno jačanje svih institucije Republike, uključujući i policiju, kako bi se nastavilo sa izgradnjom Srpske i učinilo je još stabilnijom na političom, ekonomsko-socijalnom i finansijskom planu.

– Važno je da ne gubimo iz vida da naši građani imaju očekivanja od svojih institucija, pa tako i od svoje policije. Zbog toga nam je potrebna organizovana, opremljena i dobro obučena policija, koja će biti u stanju da se izbori sa svim bezbjednosnim izazovima, uključujući i one najozbiljnije poput terorizma, kao i aktuelne migrantske krize. Da bismo odgovorili tom zadatku, potrebno je da sarađujemo sa drugim policijama i bezbjednosnim agencijama u regionu i svijetu i ponosni smo na mnoge uspješne akcije koje su pripadnici MUP-a Republike Srpske proveli zajedno sa partnerima iz drugih zemalja – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da su Republika Srpska i njena policija neraskidivo povezane.

– Kao što je obaveza pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova da brinu o bezbjednosti građana i čuvaju javni red i mir u Srpskoj, tako je i naš zadatak da brinemo o našoj policiji i odlučno se suprotstavimo svim napadima na MUP i njegove pripadnike, te da ne dozvolimo da bilo ko urušava njegov autoritet – poručila je predsjednica Srpske.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!