Politika

Jedan dokument u Briselu, drugi u parlamentu

BANJALUKA – Predsjednik SDS-a Mirko Šarović istakao je da je jedna verzija dokumenta Program reformi BiH poslat u Brisel, a o drugom je raspravljala Narodna skupština Republike Srpske na posebnoj sjednici.

Šarović tvrdi da “taj dokument nedvosmisleno vodi Republiku Srpsku i BiH put NATO-a, a s druge strane se manipuliše javnošću Srpske da će pratiti Srbiju i vojnu neutralnost”, saopšteno je iz SDS-a.

Loading...

Šarović je rekao kako je na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine RS bio u ime SDS-a, sa željom da vidi kuda Milorad Dodik vodi Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu.

“Narodna skupština je zakazana da se predoči javnosti kako je on navodno državotvoran, kako je neko ko može zaustaviti put BiH ka NATO, a naša je procjena da je on lagao i da ne može sjediti na dvije, tri stolic”, izjavio je Šarović.

On je dodao da je neprihvatljivo da, kako je istakao, “niko iz vlasti u Republici Srpskoj nije osudio napad na poslanika PDP-a Draška Stanivukovića”. Šarović je istakao da se takav slučaj prvi put dogodio u sali Narodne skupštine. 

“Svi mi smo gosti i napasti jednog poslanika iz ma koje stranke bilo, je strašno u Narodnoj skupštini koja je kuća, dom narodnih poslanika. Mislim da je to obilježilo ovu skupštinu. Stanivuković je završio u hitnoj pomoći, vjerovatno će imati saslušanje u policiji i to pitanje, ta užasna epizoda će se nastaviti i narednih dana i ovo treba istjerati do kraja. Nisam čuo da je iko iz vlasti u Republici Srpskoj ovo osudio, što je po meni potpuno neprihvatljivo”, istakao je Šarović.

Predsjednik SDS je kazao da “SDS nastoji da sada i sutra i u budućnosti da se obračuna sa takvom politikom koja nije dobra ni za Srpsku ni za BiH jer je ta politika podređena poziciji jedne stranke i u njoj nema opšteg interesa”. 



Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!